New Cougar Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
5,519 Posts
Discussion Starter #1
when i start my car my sub will make a really loud noise like it is resonating or something... if i turn the switch for the sub to off it stops then if i like turn the amp up to much it will do it again... i just got this new ampa nd sub and don't wanna hurt any of it... any ideas? it is wired using a stock headunit but the guy i bought it from kind agave me some info on how he recommended doing that and it seemed to do pretty well..
 

·
Registered
Joined
·
1,289 Posts
how good of amp do you have? i used to have a really cheap amp and that sub let me know whenever there was static in the lines.
 

·
Registered
Joined
·
145 Posts
Is there a Fuse on the battery line also? Do the subs work? if you just hear a buzz some kind of interferance check your spaker wires for holes, and they speaker wires can't be REALLY long. that causes static noise.
 

·
Registered
Joined
·
2,281 Posts
Turn the gain down. Mine did the same thing with speaker lead imputs.
 

·
Registered
Joined
·
1,350 Posts
Are you using a RCA Line out converter? From what I can tell is that you dont have one, that interference is from the output of the speaker line out from the headunit. The signal isnt at the right level, a line out converter will fix your problem.
 

·
Registered
Joined
·
5,519 Posts
Discussion Starter #8
i am gunna have to re install my convertor...
they guy i bought the sub from (distributor for every high end brand of stuff... had diamond and polk mom and eveyrthign coming otu the butt when i was at his house. but he said wiht a ford you coudl wire directly into the speakre wire with rca's and not use a convertor so i was trying that and i guss that is the problem i will jus have to re-wire my convertor in to the loop
 
1 - 9 of 9 Posts
Top