New Cougar Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
197 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I tried to start it this morning and it doesn't even turn over. The electrical works somewhat fine. The lights/panel are dim and the further i turn the key the dimmer they get and the quieter the chime gets... WTF is this????
 

·
Administrator
1999 3.0 SilFro
Joined
·
24,932 Posts
Dead battery!

Jump it, and have your alternator tested.
 

·
Registered
Joined
·
197 Posts
Discussion Starter · #5 ·
well i gave it a jump and it worked fine..started up like 5 hours after the incident perfectly. Took it to autozone and they said alternator was fine..also had check engine light tested, O2 sensor (suprise suprise) and something about the cat. converter.. anyone know anything about the cat. converter issue.. They said it doesnt do much except make the engine light come on and give you really really bad gas mileage, but im getting like 24mpg so...
 

·
Registered
Joined
·
4,342 Posts
The only cat codes that comes to mind would have thrown a CEL- Catalyst Below Threshold Efficiency- Which means a bad downstream O2 or a bad or destroyed pre-cat brick in the exhaust manifold... Which bank?
 

·
Registered
Joined
·
197 Posts
Discussion Starter · #7 ·
thats the code. I don't know which bank, they didn't say..

What problems would that cause? I have somewhat of a knocking sound, which seems to be comming from the left side of the engine where the pulleys are

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
8,235 Posts
Still anything with the exaust shouldnt knock ... i mean unless theres a large free object stuck in there some where.... it would act like the little bead inside a wistle. I highly doubt thats the case.... theres lot more around the pulleys to be causing a knocking sound, none of them good.
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top